Един от капитаните на Славия - Янис Карабельов разказа увлекателна история за развоя на кариерата си до този момент. Ето какво разкри той пред колегите от "Диема":

"Първият ми отбор бе Славия. Още от седемгодишен дядо ми ме заведе на стадиона и от там започна всичко. Честно казано не съм имал предложения, нито ми е идвало на акъла да отида в друг отбор. В Славия се чувствам като у дома си. Обичам клуба", сподели Карабельов и продължи:

Ради Кирилов: Никога няма да забравя дебюта ми за националния отбор

Ради Кирилов: Никога няма да забравя дебюта ми за националния отбор

"Обичам да си стоя вкъщи или да се разхождам с моята приятелка"

"Като малък, когато започнах да гледам футбол, любимец ми беше Робиньо. Гледах Реал Мадрид. За съжаление не съм имал възможност да гледам играта на Зидан. След това като пораснах и започнах да научавам играта, обичах да гледам негови клипове. За мен е може би един от най-великите футболисти".

Попитан за първия си гол Янис Карабельов разказа интересна история: "Малко преди първия ми гол, 1-2 седмици преди това, се разболях. Сериозен вирус изтощи моето тяло. Лекар ме посъветва да отида в болница, аз отидох, постоях 3-4 дни, върнах се на тренировки и на един тежък мач с Локо Пловдив успях да се разпиша. Първият трофей, който може би трябва да спомена е от юношеските години със Славия. Имахме уникален отбор. Изпитвах удоволствие, когато играех. Владимир Иванов много пъти ми е казвал, че не са важни трофеите като юноши, а в професионалния футбол. Купата на България е най-важният трофей в кариерата ми до тук. Завинаги ще го помня този мач със сигурност".

Славия привлече Лука Сполярич

Славия привлече юноша на Рома

Професионалната му кариера започва в третото ниво на италианския футбол

"Първата заплата не беше точно заплата, а стипендия. Тогава беше 200 лева и си купих Плейстейшън. Първата ми кола, която и досега е единствена. Преди 2-3 години с моята приятелка си купихме Фолксваген Голф 4. Първата ми и единствена любов е моята приятелка Лилия. Бяхме в едно училище. Може би най-важният за мен човек. Моята опора", разкри 23-годишният Янис Карабельов.

Георги Петков: Винаги съм готов да помагам на националния отбор

Георги Петков: Винаги съм готов да помагам на националния отбор

"Когато имат нужда от мен, ще бъда на линия"