Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов заяви, че в момента се води пропаганда за това Кирил Десподов от ЦСКА да спечели приза "Футболист на годината". Според него далеч по-достоен за индивидуалния приз е ветеранът Георги Петков.

"Води се пропаганда Кирил Десподов да изпревари Георги Петков за Футболист N1 на България. Причината за това е, че от ЦСКА искат да го продадат и да изкарат още по-добри пари от него", атакува президентът на Славия Венцеслав Стефанов пред "Маридиан Мач".

"Какво спечели Десподов и какво Петков през годината? Кирил - нищо, а Гошо донесе първи трофей на Славия от 22 години. Счупи всички рекорди в националния отбор. Нека всеки си гласува както иска, но безспорно най-заслужилият през годината е Петков. Ние обаче не драпаме той да спечели, защото така или иначе не можем да го продадем на тази възраст", добави Стефанов.

Колкото до обвиненията от страна на ЦСКА, че вратарят е обиждал Едвин Джеси на расистка основа, Стефанов обяви: "Това абсолютно не е вярно. Не стига, че тук вече е фрашкано с чужденци, ами и отгоре на всичко трябва да се съобразяваме с тях. Бих казал на хората, които защитават Джеси, да си сложат в рамка снимка на него и семейството му".

Венцеслав Стефанов: Гордея се, че през тези години запазихме Славия чиста и неопетнена

Венцеслав Стефанов: Гордея се, че през тези години запазихме Славия чиста и неопетнена

"Със сигурност Георги Петков трябва да спечели наградата "Футболист на годината"