Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширно интервю за колегите от "Стандарт", в което говори за полемиките след мача с ЦСКА, мотивите му все още да се занимава с футбол и кога най-светне ще бъде изградено осветление на клубния стадион в "Овча Купел".

Ето какво каза Стефанов:

"Мога да кажа, че съм много доволен от мъжката игра и битката, която нашите момчета показаха срещу ЦСКА. Доволен съм от това, че наши български момчета доказаха, че с нищо не са по-слаби от много от прехвалените чужденци, които са в противниковите отбори. Има спадове и възходи, но това се дължи на младостта. На липсата на опит. Колкото до "дузпите", мога да кажа само едно нещо. Имаше едно положение, което можеше да даде като дузпа. И то при добро желание. Другите са просто смешен плач. Точно им го каза Антон Генов. Аз не знам това ли е причината за загубата на ЦСКА. Те играха 40 минути с човек повече. Защо смятат и че тази дузпа щеше да е 100% гол. Има много "ако"-та в целия мач. Претенциите на ЦСКА към нас са несериозни. Победихме ги, както ние паднахме от Ботев, Витоша. Тогава не ревахме, не писнахме.

И аз не знам какво ме кара да се занимавам още с футбол. Може би малките деца и радостта в очите им. Като ги видя и си казвам явно си заслужава човек да прави нещо за този футбол. Аз се гордея, че аз и моите колеги до момента запазихме Славия чиста и неопетнена, без задължения, с добри терени за развитие. Не сме оцапани от интриги и финансови задължения и финансови престъпления. Славия я запазихме бяла.

В момента вече изграждат пилоните. Имахме известно забавяне поради подпочвената вода, която излезе. Трябваше да правим дренаж, който да извежда водата. С усилени темпове работим. Възможно е мачът с Верея да го играем у дома.

Със сигурност Георги Петков трябва да спечели наградата "Футболист на годината"! Първо, спечели Купата на България, второ, защото за 42 години направи силни игри в националния отбор, изигра много мачове, с които успя да ни помогне в първенство и в Европа".

Венци Стефанов за Ел Маестро: На глупака акъл не можеш да дадеш!

Венци Стефанов за Ел Маестро: На глупака акъл не можеш да дадеш!

"Ние затова не взимаме сръбски ментета, а само прави сърби?", заяви босът на Славия