Босът на Славия - Венцеслав Стефанов очаквано бе най-търсеният човек от журналистите след края на дербито с Левски. "Белите" отстъпиха с 0:3, но президентът смята, че главният виновник за поражението е бил съдията Станислав Тодоров.

Стефанов е на мнение, че в българския футбол има нова директива, която е свързана с това да се помага по какъвто и да е начин на "синия" клуб.

Левски победи Славия с 3:0 в мач от Първа лига

Левски триумфира в още едно столично дерби, "сините" с класическо 3:0 срещу Славия

Селекцията на Георги Дерменджиев е на пет точки от Лудогорец преди директната битка между двата тима следващата неделя

"Искам да честитя на българите освобождението от османското иго. Ние българите имаме навика да се навеждаме винаги към по-силния. Едно нещо не мога да си обясня. Как могат да дойдат тези хора и по такъв брутален начин да се подиграват с футболистите. Вие също гледахте мача, видяхте дузпата, видяхте отсъжданията през първото полувреме", започна Стефанов.

Имаше ли дузпа за Славия в дербито срещу Левски?

Имаше ли дузпа за Славия в дербито срещу Левски?

Спорната ситуация се случи в 12-ата минута на срещата

"Честитя победата на Левски, но искам да кажа на всички колеги, че ги чака това, което се случи със Славия. Директивата е ясна. Всички на колене, ако не застанат на колене, съдиите те приземяват. Не знам вие как видяхте мача, но имате очи и виждате. От Хасан Чинчири (музикант и цигулар - б.р.) е издадена директивата, познаваш ли го? Търсите под вола теле. Не гледа ли мача? Видя ли го? Ама може ли Славия да претендира за дузпата, за фаула, може ли от тъч да ти дадат засада, като оставаш сам срещу вратаря. Казах - Хасан Чинчири. Ако не го познаваш, виж го кой е".

"Едно време Левски са го водили две заптиета и не се е намерило един българин да го освободи. Мога да съм недоволен от съдийството. Каква жалба, какви пет лева. Няма шанс. Подаваш жалбата, разглеждат я и казват: "Да, има грешки съдията. Ще го спрем два мача". Стараем се с нашите деца да правим нещо. Въпреки резултата Загорчич пусна двама, които са на по 17 години. Ние ще продължаваме по този път", завърши Стефанов.

Дерменджиев: Отборът набира скорост, доволен съм от съдията

Дерменджиев: Отборът набира скорост, доволен съм от съдията

"Има време за казахстанското момче, ще му е необходим определен период, за да се адаптира към тима"