Ръководството на Славия излезе с декласрация след мача с Лудогорец (1:0). "Белите" категорично се разграничиха от свои фенове, които показали "осъдително поведение" спрямо шампионите.

Декларацията на Славия без редакторска намеса:

По време на срещата Славия - Лудогорец, а и след нейния край, незначителна част от зрителите, обявили себе си за привърженици на "белите", скандираха обиди, ругатни и вулгарни реплики по адрес на играчите на гостуващия тим, на неговите треньори и служебни лица. Осъдителното поведение на тези фенове, освен че бе отбелязано в доклада на делегата и ще доведе до санкции, нанася тежък удар върху авторитета на 108-годишния ни клуб.

Венцеслав Стефанов: Излязохме с тийнейджъри срещу най-силния отбор в България

Венцеслав Стефанов: Излязохме с тийнейджъри срещу най-силния отбор в България

Ето какво заяви босът на "белите"

Ръководството на ПФК Славия 1913, безрезервно подкрепяно от футболистите и треньорите от представителния отбор, заявява пред обществеността категоричното си "НЕ" на грубияните по трибуните. Проявите им възмущават, за тях няма място в нашите редици.

Същевременно изразяваме благодарността си към всички останали привърженици, които истински са предани на "бялата" идея. Отборът ни се нуждае от тях.

Уверяваме футболистите, треньорите и служебните лица на Лудогорец, че ПФК Славия 1913 се разграничава от самозабравилите се зрители. Както и в миналото, така и сега ние държим на коректните отношения със спортните ни противници и ще продължаваме да ценим техните достойнства и постижения във футбола.