Старши треньорът на Септември (София) Славко Матич обяви за сигурни нови попълнения Димитър Костадинов и Здравко Димитров. Двамата си тръгват от Левски след нарушаване на дисциплината. Новакът в елита почти сигурно ще привлече и централен защитник и халф от Сърбия, както и централен нападател от Хърватска, разкри пред "Тема Спорт" треньорът.

Септември (София) преподписа с двама от основните си футболисти

Септември (София) преподписа с двама от основните си футболисти

Асен Георгиев и Атанас Кабов остават в състава на столичани

"Приоритет са ни българските футболисти, но когато не можем да намерим нужната класа за дадена позиция в България, се обръщаме към чужденци. Гледаме само съседни държави, защото искаме новите момчета да са с близък манталитет и по възможност да няма голяма езикова бариера. Почти сигурно ще привлечем централен защитник и халф от Сърбия, както и хърватски централен нападател. Съобразяваме се с нашите финансови възможности. Уважаваме всеки лев, който вади от джоба си нашият благодетел Румен Чандъров, и целта е да постигнем максимално високи резултати с красива игра. За нови попълнения мога да считам Здравко Димитров и Митко Костадинов, които притежават страхотни качества и ще им подадем ръка в труден за тях момент", заяви Матич.

Той призна и за интерес към 19-годишния защитник на Фенербахче Реджеп Ефе Коджак. "Гледах му 3 мача, но той ще дойде на проби, защото искам да се запозная с качествата му на живо. Има вариант да тестваме още 4-5 момчета", обяви специалистът.

Със сигурност от Септември си тръгват вратарят Николай Банков и Владислав Узунов, чиито договори изтичат и няма да бъдат подновени.