Бойната гала SENSHI 20 наближава, а заедно с нея постепенно се разкриват и имената на участниците, които се качат на ринга за зрелищни битки пред екзалтираната варненска публика. За втори път част от събитие на най-престижната организация ще бъде Огнян Мирчев. Талантливият ни кикбоксьор остави ярка диря в историята на SENSHI, след като в първото издание на бойния спектакъл се справи със сърбина Предраг Мияловиц. На 24 февруари, от 18:00 часа, в Двореца на културата и спорта, му предстои ново голямо предизвикателство от подобен ранг, относно което той даде специално интервю за читателите на ТОПСПОРТ:

Атанас Божилов пред ТОПСПОРТ: Искам да стана световен шампион, участието в SENSHI е неописуемо

Атанас Божилов пред ТОПСПОРТ: Искам да стана световен шампион, участието в SENSHI е неописуемо

Ето какво каза боецът пред медията ни

Огняне, здравей. Предстои едно дългоочаквано твое завръщане в бойната организация SENSHI. Беше част от първото издание на епичните битки, а сега се завръщащ за юбилейната гала №20. Какво се случи с теб за този немалък период от време?

-Здравейте, много се радвам , че се свързахте с мен. Поздрави на целия ви екип и на всички фенове на ТOПСПОРТ. Първото издание бе в далечната 2019 година. Тогава още преминавах от юношеския към мъжкия кикбокс. За 5 години доста неща ми се случиха, но най-кратко мога да кажа че доста повече се изградих като състезател и подобрих, и продължавам да усъвършенствам моите умения и силни страни.

Стремглаво развитие демонстрираха и галите на SENSHI. Съгласен ли си, че това е може би е най-високата сцена у нас, на която български боец да демонстрира своите качества, а те да бъдат видени от милиони по цял свят, благодарение на американската телевизия FITE?

-Организаторите полагат доста усилия за развитието на SENSHI и бързо се разви в най-високата сцена у нас. Известни имена се бият в организацията и доста голям интерес има от нея в световен мащаб. Тя е трамплин за големите сцени в чужбина.

Снимка 652668

Източник: SENSHI

Какво си спомняш от битката на SENSHI 1 със сърбина Предраг Мияйловиц? Тогава два пъти го прати в нокдаун...

-От тогава помня моето голямо вълнение преди мача. Конкретно за самата битка, помня че излезнах доста спокоен и мача протече по мое съпроводство.

Може ли да разкриеш името на твоя съперник на SENSHI 20 и вече стартирал ли си необходимото му проучване?

-Моят съперник е сърбинът Уруш Нескович. Сръбската школа е доста силна и се отличава с много корави бойци. Относно проучването - гледаме главно стилът му на игра и как мога да наложа моята игра върху неговата. Тук изцяло слушам наставленията на моя треньор Никола Николов.

Четирима сърби ще се качат на ринга в SENSHI 20

Четирима сърби ще се качат на ринга в SENSHI 20

Силният международен състав гарантира разнообразие в битките и висок клас бойни умения, които ще направят събитието незабравимо

Предполагам, че провеждаш подготовка на изключително високо ниво. На какъв етап си от нея в момента, когато правим този разговор?

-Казват че подготовката е най-трудната (гадна) част и самата битка е хубавата част. Аз харесвам и двете. Обичам да се подготвям на пълни обороти, за да показвам на какво съм способен на ринга. "Колкото повече пот на тренировка толкова по-малко кръв в битка". В момента сме почти на финалната права. Остана да направим интервални тренировки, последни спаринги и да донастроим килограмите. Всичко останало вече приключи.

Предполагам, че в ъгъла ти ще има доста важни хора за теб, които да те напътстват по време на битката. На кого би посветил евентуална твоя победа?

-Разбира се. Моят треньор е много важна част от живота ми. Той не ми е само треньор; той ми е още един баща, приятел на когото мога да имам пълно доверие и да споделям. Искам тази мач да посветя на дядо ми. Той почина няколко дни преди 1вото издание на SENSHI през 2019г. Някак си като се замисля за тогава, първо се сещам за него. Той е изиграл огромна роля в моето възпитание и аз съм човекът, който съм в момента благодарение на него.

Зад името ти стоят редица успехи - световен вицешампион по кикбокс за юноши, европейски шампион за 2022 г. К-1 при мъжете, победител в четвъртата световна купа по кикбокс за юноши, двукратен балкански шампион по кикбокс и 18-кратен шампион на страната. Кое от всички тези постижения ти е най на сърце?

-Всички мои постижения са ми изключително важни, защото са плод на моя труд. Но ако трябва да спомена едно, то ще е Европейското през 2022г в Анталия. Тогава преди полуфинала си контузих задното бедро. Почти не можех да ритам и да се движа. Стиснах зъби и си взех цялото състезание въпреки сериозната контузия.

Световноизвестни инструктори на KWU SENSHI лагера и рефери на SENSHI 20

Световноизвестни инструктори на KWU SENSHI лагера и рефери на SENSHI 20

Професионалната бойна галавечер SENSHI ще има юбилейно издание на 24 февруари във Варна

Напоследък кикбоксът в България набира сериозна популярност. Някои от големите световни вериги вече търсят наши таланти, за да запълват редиците си. Стои ли пред теб подобна възможност и това ли е голямата ти професионална цел?

-В момента изцяло съм съсредоточен в предстоящият ми мач и коланa на SENSHI до 65кг. За мачовете в други вериги - бих казал да, но всичко с времето си!

Бил си се извън границите на България неведнъж, помагат ли подобен род изпитания за каляването на психиката на един боец?

-Да, срещите в чужбина доста помагат. Тестват психиката ти. Психиката на боеца е изключително ключов елемент и със слаба психика, без значение колко си добър, не можеш да стигнеш далеч.

Огнян Мирчев - SENSHI I A spectacular martial arts arena

Има ли личности от света на бойните спортове, от които да се учиш и мотивираш?

-Да, разбира се. Уча се и мотивирам от бойци в различни бойни спортове с тежки изпитания в живота и в ринга. Те показват, че винаги има начин, каквото и да се случва, в зависимост от колко силно го искаш. Мотивирам се доста и от сънародниците ми Стоян Копривленски, Богдан Шумаров Александър Петров, които се бият в най-големите бойни сцени в цял свят и гордо показват колко силна е нашата малка държава.

И за финал, какво да очакваме от Огнян Мирчев на SENSHI 20?

-Очаквайте най-добрата версия на Огнян Мирчeв, на пълни обороти, спокоен и готов за убедителна победа!

Петима българи ще се качат на ринга на SENSHI 20

Петима българи ще се качат на ринга на SENSHI 20