Треньорът Жозе Моуриньо прие тежката загуба от Удинезе (0:4) философски и заяви, че по-добре тимът му да загуби един мач с 0:4, отколкото четири мача с 0:1.

"Моето обяснение е, че това бе труден мач срещу труден съперник, който знае как да играе по този начин. Не може да си позволиш да изоставаш в резултата срещу такъв опонент, защото той знае как да се отбранява, как да те накаже на контраатака, да използва тактически нарушения, да контролира темпото. Получиш ли гол, вече си го закъсал.

Имахме чудесен шанс да изравним чрез Дибала, който, ако не гледаме резултата, бе най-добрият играч на терена. След това обаче Удинезе държеше нещата в свои ръце. Всеки път, когато контраатакуваха, бележеха гол. Нашите възможности бяха гредата на Манчини и една неотсъдена дузпа, при която обаче може би имаше и засада. Когато си загубил с 0:4, няма какво да говорим за съдията, това е мое правило. ще кажа само, че предпочитам да загубя един мач с 0:4, отколкото четири мача с 0:1. Така губим само три точки, а не 12.

Имахме възможности да изравним и дори да поведем с 2:1, но не ги използвахме. Те бяха опасни на контраатака, а някои от головете паднаха и заради индивидуални грешки. Такива индивидуални грешки обаче обикновено идват след колективни грешки. Трудно е, но продължаваме напред. Има доста отбори в челото и трябва да продължим по пътя си", каза Моуриньо.

Жозе Моуриньо: Няма нищо справедливо във финансовия фейърплей

Жозе Моуриньо: Няма нищо справедливо във финансовия фейърплей

"Трябва да се нарича по друг начин"