Жозе Моуриньо бе представен като новия треньор на Рома. 

По-късно днес бившият мениджър на Тотнъм ще изведе "вълците" на първа тренировка.

"Искам да благодаря на привържениците за топлото посрещане, и то при положение, че все още не съм направил нищо", коментира Моу.

Той е щастлив, че за разлика от другите клубове, в които е бил, на "Олимпико" не очакват от него светкавични резултати. "Дали това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми? Винаги новото нещо е най-важно. Така че - да! Впечатлен съм от собствениците на клуба Дан и Райън Фридкин, които имат ясна идея за проекта, който искат да изградят в бъдеще. Понякога думата "време" не съществува във футбола, но в случая тук я има и това е от значение. Клубът не иска успех още сега, а държи чрез много страст и себеотдаване да изгради стабилен проект. Точно за това съм тук. Вече е време с моя екип да започваме работа, защото не сме дошли в Рим на почивка, макар градът да е страхотен. Символът на клуба, цветовете... понякога можеш да сбъркаш Рим с Рома", продължи португалецът, който има договор за идните три сезона.

"Първата ми стъпка в Рома е да опозная всички. Няма как да променя нещо в манталитета на отбора, ако не познавам самите футболисти. Това е принцип, който не подлежи на дискусия. Днес ще е и първата ни тренировка, а аз искам играчите веднага да разберат какво им предстои. Винаги изисквам по 100% от всеки", амбициран е треньорът.

Жозе отрече някога изобщо да е преговарял със Серхио Рамос или Джанлуиджи Донарума, които напуснаха досегашните си клубове като свободни агенти. Първият вече подписа с Пари Сен Жермен, а въпрос на време да го стори и вторият.

Моуриньо иска да гледа по-силна Серия "А": "Когато говорим за италиански футбол, говорим за финалиста на Евро 2020. Повечето национали на тима играят в Калчото. Ако италианският шампионат не е приеман за топ първенство, то наша отговорност е да направим нещо повече. Работя за Рома, но индиректно работя и за италианския футбол като цяло."

В края Специалния се обърна лично към журналистите. "Наясно сте, че когато работя, невинаги съм толкова приятен човек. Но аз трябва да защитавам клуба си. Не съм длъжен да ви казвам дали Един Джеко ще е капитан на тима", завърши той.

Рома иска да привлече Марсело

Рома иска да привлече Марсело

Лично за това настоява Жозе Моуриньо