Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи авантюра си на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Хасковлията загуби с 0:3 сета (1:6, 4:6, 3:6) от олимпийския шампион Александър Зверев в сблъсък, продължил над 2 часа на централния корт "Филип Шатрие" в Париж.

Григор Димитров - Александър Зверев 0:3 (1:6, 4:6, 3:6)

Първи сет:

Григор Димитров изпълни първия сервис, който започна с две поредни двойни грешки, заради ракетата ни допусна пробив. Зверев също направи сбърка, но съумя да постигне пробив и да поведе с 2:0.

Българинът продължи с неубедителните си отигравания и в третия гейм, давайки шанс за нов пробив, от който съперникът му се възползва и поведе с 3-0. Зверев не спира с доброто си представяне до момента, тъй като взе подаването си и поведе с 4-0 в резултата. Димитров взе първия си гейм чак при третото си подаване и по този начин намали пасива си.

Снимка 621103

Източник: GettyImages

Зверев успя да спечели сервис гейма си, въпреки че изпита затруденiя, ала накрая на сета проби за трети път Григор, за да затвърди сета с 6-1.

Втори сет:

Александър Зверев не спря с устрема си от първия сет и взе подаването си безпроблемно, докато при Григор Димитров се забеляза нервност при отиграванията. Най-добрата ни тенис ракета обаче изравни до 1-1.

Третият гейм на втория сет беше оспорван, като Гришо имаше възможност да пробие, но германецът остана стабилен и поведе. Димитров от своя страна не се сломи Гришо и при подаването си успя бързо да изравни 2-2.

Гришо оползотвори добрата си игра, пробивайки в петия гейм на втория сет и така поведе в резултата. Непосредстве след това подпечата аванса си, за да вземе подаването си за 4-2.

Гришо пък за малко да пробие, но противникът му се справи. За съжаление, Зверев му направи пробив и така възстанови паритета до 4-4.

Снимка 621101

Източник: GettyImages

Григор Димитров отново показа неувереност, а подемът на германеца се оказа решаващ в случая и обезателно поведе с 4-5. В десетия гейм на втория сет Зверев поведе с 40:0, но Гришо се стабилизира и изравни до 40-40. Силите му не стигнаха за повече и Зверев спечели гейма, както и сета, завършил при резултат 6:4.

Трети сет:

Германският тенисист стартира възходящо третият сет. Той взе подаването си, след което нямаше трудности пробие имитров и да поведе с 2:0. Третият гейм стана оспорван, но Гришо се провали в опита си да пробие и вече разликата в резултата е голяма в полза на Зверев. Въпреки несигурните си действия, Гришо взе следващия си сервис гейм и запази шансове да спечели сета.

Снимка 621100

Източник: GettyImages

Последва импулс в представянето на Димитров, когато след една двойна грешка на Зверев, Григор възнагради усилията си с пробив. Силните изпълнения продължиха и така той взе подаването си за 3-3. В следващият сервис гейм на Зверев, германецът бе на ниво и взе подаването си, повеждайки с 4-3.

Тласъкът на Зверев повлия психически на Григор Димитров и хасковлията пробив, като Зверев може да сервира за спечелването на двубоя.

На живо: Григор Димитров - Aлександър Зверев 1-6, 4-6, 3-6
на живо

На живо: Григор Димитров - Aлександър Зверев 1-6, 4-6, 3-6

Двубоят им е на централния корт "Филип Шатрие"