Поставените под № 3 Габриела и Стефани Стоеви стартираха с победа на европейското първенство по бадминтон, провеждащо се във френския град Ла Рош-сюр-Йон.

Сестри Стоеви имаха някакви затруднения само във втория гейм срещу туркините Чемре Фера и Ебру Язган, който спечелиха с 21-17. През първата част българките бяха безапелационни 21-6.

 В осминафиналите Стоеви ще срещнат победителките от двубоя: Матилда Линдхолм/ Джени Нъстрьом (Финландия) и Хийтър Олвер/ Лорън Смит (Англия). Водачки на долната половина на схемата са холандките Еефье Мускенс и Селена Пиек.

В индивидуалния турнир Линда Зечири ще играе с швейцарката Сабрина Жаке в 1/16 финален мач. Както вече ТОПСПОРТ съобщи, Петя Неделчева спечели първия си двубой срещу Дана Кугел от Израел с 21-10 и 21-5 и ще излезе срещу поставената под № 6 Беатриз Коралес от Испания.

България спечели сребърен медал от ЕП по бадминтон!

България спечели сребърен медал от ЕП по бадминтон!

Отстъпихме на датчанките в драматичен финал

Европейското първенство е последното състезание, което ще даде точки за световната ранглиста. Както е известно участничките на олимпийските игри в Рио ще бъдат определени от тази ранглиста.

 Габриела и Стефани Стоеви в момента са на девето място в олимпийското класиране като при двойките ще участват по 16 дуета. В индивидуалната ранглиста Линда Зечири е 22-ра от 38 участнички. България може да получи само една квота при дамите.

При мъжете Благовест Кисьов отпадна във втория кръг от поставения под № 1 и защитаващ титлата си датчанин Йоргенсен с 8-21 и  14-21. Срещата продължи по-малко от един час.