Левият бранител на Реал (Мадрид) Марсело рискува да бъде наказан тежко заради обида към главния съдия в изминалия мач на отбора срещу Елче от Купата на краля. Бразилецът беше изгонен с директен червен картон в 102-ата минута, когато препъна футболист на съперника, който беше останал сам срещу вратаря.

Заради самото изгонване левият бек ще бъде санкциониран за една среща, но се оказва, че относно тази ситуация в доклада си реферът Фигероа Васкес е написал, че Марсело се обърнал към него с думите "много си зле" (еres muy malo - на испански).

Марсело си купи европейски клуб

Марсело си купи европейски клуб

Португалският Мафра вече е собственост на защитника

За точно същата реплика към Матеу Лаос през 2019-а година Усман Дембеле от Барселона получи санкция от две срещи. Тогава той недоволстваше от изгонване на Роналд Араухо. Ето защо сега Марсело е заплашен от наказание за три мача.

Както е известно, отделно Реал почти сигурно няма да може да разчита и на другите си петима южноамериканци, защото те са с повиквателни за националните тимове на Бразилия и Уругвай за световните квалификации в началото февруари.