Tреньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти заяви, че представянето на отбора му е било далеч от перфектното, но тимът е достигнал до финала в Шампионската лига в събота срещу Ливърпул, благодарение на решителността си в ключовите моменти.

"Не сме показали някакво изключително качество в играта си, но никой не ни победи що се отнася до отдадеността и мотивация", каза Анчелоти на пресконференция в испанската столица.

"Отдадеността и мотивацията не са достатъчни за крайния успех, но трябва да ги демонстрираме и във финала. Победата трябва да се заслужи с това, което направиш в мача, а не преди него", добави италианският специалист.

Карло Анчелоти подчерта, че футболистите му са спокойни и мотивирани преди съботния двубой с Ливърпул, а трансферната сага с Килиан Мбапе и решението му да остане в Пари Сен Жермен не е повлияла върху концентрацията на отбора.

Според старши треньора фактът, че Реал ще излезе в петия си финал в Шампионската лига за последните осем години, може да е голямо предимство. "Някои от футболистите може да учат мен как да играя във финала, защото те са имали повече решителни мачове от мен", каза Анчелоти с усмивка по повод своя рекорден пети финал.

"Речта в съблекалнята ще е лесна за мен, защото просто не е необходимо да казвам нещо специално на играчите. Те знаят по-добре от много други как са се подготвят заради преживяното в последните години. Това, което ме изненада най-много е колко скромни и работливи са тези играчи след постигнатите големи успехи. Те са готови, отдадени и наистина се наслаждават на момента", коментира още Карло Анчелоти.

Италианецът заяви, че през този сезон му е било трудно да контролира емоциите си в часовете преди големите мачове. "Доста се потя, сърцето ми бие по-бързо. Не мога да обясня защо. Не можеш да направиш нищо до старта на мача, но когато започне, всичко се нормализира. Просто трябва да се справиш с чувството", разкри 62-годишният Анчелоти.

"Целият отбор е в добро състояние и има голям ентусиазъм. Марсело има малък проблем, но ще бъде ОК", добави специалистът, който отправи похвали към колегата си начело на Ливърпул - Юрген Клоп.

"Треньори като него внасят във футбола нещо ново, особено от германската школа. Не мисля, че аз съм от старото поколение, а че се адаптирам към промените във футбола и така ще продължи в бъдеще", завърши Карло Анчелоти.

Реал (Мадрид) поема към Париж 48 часа преди финала на Шампионска лига

Реал (Мадрид) поема към Париж 48 часа преди финала на Шампионска лига

Отборът ще бъде настанен в хотел в предградията на френската столица