Бразилската звезда на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор може да бъде наказан за поне четири мача заради думите, които отправи по адрес на съдията Хил Мансано след равенството 2:2 срещу Валенсия на "Местая".

След края на мача бразилецът заяви пред клубната телевизия: "В крайна сметка не успяхме, защото не ни позволиха." За подобни думи капитанът на Валенсия Хосе Гая беше наказан с четири мача. След двубоя с Осасуна той се оплака от това, че съдията не е свирил дузпа за "прилепите": "Реферът го видя добре... но не пожела да свири."

За думите на Хосе Гая се сезира Техническата комисия на съдиите. Ако тя реши да предприеме действия и срещу Винисиус, то ще бъде назначен специален експерт, който да прецени дали има основания за наказание спрямо звездата на Реал (Мадрид).

При условие, че той потвърди вината на играча, тогава, съгласно член 106 от Дисциплинарния правилник, във връзка с обвиненията срещу рефера, бразилецът ще бъде изправен пред наказание за най-малко четири мача (максимум 12) и глоба между 601 и 3005 евро.

Хил Мансано се прочу в целия свят - свири край една секунда преди гола на Белингам (ВИДЕО)

Хил Мансано се прочу в целия свят - свири край една секунда преди гола на Белингам (ВИДЕО)

Вижте видеото от любопитната ситуация