УЕФА ще накаже отборите на Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия за нарушаване на финансовия феърплей, съобщава френският вестник "Екип".

Изданието разкрива, че от юни миналата година Комисията за финансов контрол на клубовете на УЕФА следи парижани за загуби, които надхвърлят 30 милиона евро за последните три финансови години. "Екип" отбелязва, че загубите на Олимпик Марсилия не са толкова значителна сума.

Рууни: Никога през живота си не съм виждал по-голямо его от на Мбапе

Рууни: Никога през живота си не съм виждал по-голямо его от на Мбапе

"Меси вече имаше четири Златни топки на 23 години""

И двата френски клуба ще бъдат наказани финансово. Те ще трябва да се справят със ситуацията през следващите три сезона, за да избегнат по-сериозни санкции.

В края на миналия сезон Пари Сен Жермен стана шампион на Франция, а Олимпик Марсилия завърши на второ място. И двата отбора ще играят в групите на Шампионска лига през 2022/2023.

Финансовият феърплей беше одобрен от УЕФА през 2010-а и е в сила от 2011 година. В рамките му клубовете, които имат право на участие в турнирите под егидата на УЕФА, трябва да докажат, че нямат просрочени финансови задължения за текущия сезон към други клубове, играчи, социални и данъчни служби.