Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Ернике даде пресконференция преди мача на отбора си срещу Брест за Купата на Франция.

"Ако видя, че някой футболист не е 100% готов, той няма да играе. Предавам на играчите ми как трябва да вършат тази работа. Отпускане не се случи срещу Ревел, нито Орлеан, няма да се случи и с Брест", сигурен е испанецът.

"Моите отбори притежават топката, за да можем да караме противникът да тича. Ние тичаме по-малко, защото движим добре топката. В кариерата ми не е имало нито един отбор, който да тича малко и да печели мачовете си", каза още треньорът.

ПСЖ отново получи отказ да купи "Парк де Пренс"

ПСЖ отново получи отказ да купи "Парк де Пренс"

Стадионът бил част от културното наследство на Париж

"Играчите, които най-често играят с топката обикновено са централните защитници. Нашата идея как да играем е съвсем ясна - нямам никакво съмнение в това, което не означава, че съперникът не може да е по-добър от нас", уточни той.

"От много години футболистите използват кондиционни треньори, физиотерапевти, остеопати, нутриционисти. Играчите са все по-големи професионалисти, много повече от моето време. Аз също бих искал да имах готвач, кинезитерапевт, физиотерапевт само за мен, но беше друго време", съжалява Енрике.

Снимка 652387

Източник: Gettyimages

"Опитваме се да мисля за нивото от 6 месеца насам. Наясно сме с нещата, които можем да подобрим, времето ще покаже дали се справяме. Лидери сме в първенство с добри съперници, като Ланс, Лил, Брест, Монако, Ница. Това е много по-трудно първенство, отколкото си мислех. Доволен съм от това, което правим като отбор", добави испанецът.

В мача с Брест няма да играе Рандал Коло Муани, който има вирусна инфекция. Нуно Мендеш, Преснел Кимпембе и Милан Шкриняр са контузени, а Люка Ернандес е наказан.