Бившият защитник на Байерн (Мюнхен) и Германия Филип Лам направи брутален анализ на сезона на Пари Сен Жермен след скорошното им отпадане от Шампионската лига от Байерн, като каза, че те играят "скучен" футбол.

В интервю за The Guardian Лам каза, че Лионел Меси е бил "безпомощен" в реванша с немците, защото качествата му са били използвани в клуба "без причина или насока".

"Играчите на ПСЖ просто не знаят как колективно да вкарат гол, как да повлияят на играта. Меси беше безпомощен и отчаян на "Алианц Арена". Съжалявам за феновете на ПСЖ. Тяхната надежда, че този отбор ще расте заедно всяка година, но тя всеки път умира по безславен начин. Разбира се, те вярват в нещо различно. ПСЖ далеч не е клуб, който бихте искали да обичате, въпреки толкова много години на сериозни инвестиции. Отборът изглежда като луксозен магазин с ценни предмети, които никой не може да си купи. Гарантира внимание и зрелищност, но не и качество", казва Лам.

Той коментира и Килиан Мбапе.

"Килиан Мбапе е специална история. Той несъмнено е от световна класа, а в Лига 1 е класа над всички. Но талантът му не се използва. В Мюнхен той постоянно чакаше топката в краката си и е трудно да се очаква кариерата му да тръгне в Париж", добави Лам.