Президентът на Пирин (Благоевград) Станислав Манолев разкри пред "Мач Телеграф", че съвсем скоро клубът ще има нов собственик. Той заяви, че всичко е в ръцете на общинския съвет на Благоевград, който трябва да го гласува, тъй като акциите са в общината в момента.

"Да, има преговори за придобиването на собствеността на Пирин. В момента ситуацията е такава, че общинския съвет, защото там са акциите, трябва да гласува дали да ги даде.

Аржентинци напират за Пирин

Аржентинци напират за Пирин

Чуждестранните инвеститори вече са разговаряли с кмета на Благоевград

Ако ги даде, Пирин ще има нов собственик до дни. В петък има сесия. Всичко зависи от тях. Новият собственик ще бъде евентуално "CRD Sport". За момента няма други кандидати. Има всеки ден разговори с смета на Благоевград Илко Стоянов. Обсъждат се вариантите и хората са готови да поемат клуба при всичките условия, които имаме. Не виждам да има някаква пречка. Единствено зависи от общинския съвет", каза Манолев.

Утре новата управа взима властта в Пирин

Утре новата управа взима властта в Пирин

Вижте подробности

"Колкото до това дали Пирин ще бъде в сигурни ръце, мога да кажа само, че в България няма нищо сигурно! Това, ако е отбор в чужбина, предният собственик не може да си тръгне просто ей така. Ще те задължат да издържаш клуба, докато се намери нов собственик. Ако това се случи в Германия или Англия, ще те вкарат в затвора. Тук нямаме никакви такива закони или поне аз не съм запознат с тях. Така, че гаранция няма никаква. Хората от компанията са футболни хора, а фирмата им е голяма. Разбират и знаят какво искат. Наясно са с положението на клуба и не мисля, че може да има някаква пречка", добави той.

Пирин (Благоевград) има нов изпълнителен директор

Пирин (Благоевград) има нов изпълнителен директор

Вижте кой е той

"Имат сериозен план за развитието на Пирин. Искат да вземат стадиона и базите да 10+5+5 години на концесия, за да могат да инвестират в тях, детско-юношеската школа и мъжкия футбол. Искат да има сериозни подобрения. На този етап не мога да разкрия колко пари ще влязат в клуба, но искат да вдигнат бюджета на отбора. Те са изготвили план за действия и е вкаран в общината. Кметът е запознат с него. Илко Стоянов искаше да бъде внесено и писмено искането за придобиването на собствеността и това го направихме днес (б.р. вчера). Всичко е черно на бяло, всичко е открито. Няма никакви задни мисли. В момента имаме доста забавени плащания в Пирин, които, ако не се платят, ще бъде много сложна картинката до края на сезона. Има и стари сметки и нови се трупат.

Пирин и Ботев уредиха секретен спаринг

Пирин и Ботев уредиха секретен спаринг

Двата тима се изправят в двубой на 1 април в Бояна

Да се надяваме, че скоро Пирин ще има нов собственик. За момента няма друг сериозен интерес, който да приемем. Напрежение сред футболистите и треньорите е нормално да има щом са забавени плащания. Всички се борим с тома и момчетата тренират на 100% и се готвят за мачовете. Обяснено им е всичко. Мога само да ги похваля. Както за добрите мачове, така и за характера, който проявяват в тази тежка ситуация. Надявам се скоро всичко да се оправи", завърши Манолев.