Чуждестранен инвеститор проявява сериозен интерес към Пирин, пише "Тема Спорт".

Това е аржентинска компания, която вече е провела опознавателни разговори с представители на благоевградския клуб. Нейни хора дори са се срещнали и с кмета на града Илко Русев. Предстои да видим дали преговорите ще завършат по положителен начин.

Както е известно, всеки кандидат, да се сдобие с главния пакет акции на орлетата ще трябва да изложи, а и да защити бизнесплан пред Общинския съвет.

Именно така собственик на Пирин преди време стана Пол Белогур. Бизнесменът обаче "хвърли кърпата" малко след старта на пролетния полусезон. Той предаде акциите си безвъзмездно на общината. А от там побързаха да заявят, че нямат средства да издържат професионален клуб в елита.

Намаляват заплатите в Пирин, но не и на футболистите

Намаляват заплатите в Пирин, но не и на футболистите

Свиват бюджета

За да се закърпи финансовото положение бяха инициирани няколко среща с местни бизнесмени, които да протегнат ръка и да помогнат на Пирин да финишира без проблеми първенството.

Най-важната крачка към получаването на лиценз за следващия сезон бе направена с изчистването на дълговете към НАП. Те бяха в размер на около 250 хиляди лева, но благоевградчани успяха да ги погасят.