Главният мениджър на Пирин (Благоевград) Петър Занев говори за предстоящия за "орлетата" мач с ЦСКА пред DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола". Занев има история с "червените", от които бе част преди няколко сезона, а дори беше и капитан на "армейците".

"Наистина стеклите се обстоятелства и за двата отбора означават, че е важен мач. ЦСКА се бори за шампион, ние за оцеляване. Надявам се на пълен стадион и празник за хората".

"Пирин се бори от началото на пролетта. Трябва да сме пределно мотивирани и концентрирани".

"Докато играех, в такива мачове винаги може да покажеш най-доброто от себе си. В голяма част нашите играчи са млади, може грандовете да ги забележат. Не трябва да са неспокойни, точно обратното".

Станимир Тренчев свири срещата Пирин - ЦСКА

Станимир Тренчев свири срещата Пирин - ЦСКА

Ето всички наряди за предстоящия кръг:

"С билетите е деликатна тема. Моето мнение е, че ние нямаме втора трибуна. Капацитетът за гостуващата трибуна срещу Левски, ЦСКА и Ботев и Локомотив Пловдив е недостатъчен, когато има гостуващи агитки. Детайлите са доста тежки. Ако пуснем определен брой фенове, а не пускаме гостуващи привърженици, част от тях ще се наредят на редовните каси и ние няма как да ги спрем".

"За нас всеки мач е финал. Трябва да взимаме точка или три от всеки мач. Имаме проблем с точките. Всеки мач трябва да го играем на максимума на възможностите си".

"Не само на Христо Янев, а и наша главна цел, е тези момчета да мислят само за футбол. Надявам се да се справяме със ситуацията. Не е тайна, че от декември сме без собственик. През февруари се обяви, изненадващо. Имаше 2 месеца забавяне на заплатите. Реално от декември се справяме с тежката ситуация".

Фенове на Пирин: Въпрос на време е да се случи инцидент, ако има привърженици на гостите в домакинския сектор

Фенове на Пирин: Въпрос на време е да се случи инцидент, ако има привърженици на гостите в домакинския сектор

В неделя "орлетата" приемат ЦСКА

"Аз вече 2 месеца слушам теории, че ще изпаднем и ще обиграваме отбор за елита. Във Втора лига не може бюджетът да е по-нисък. Във Втора ние няма да имаме спонсорски договори, а и приходът ще е по-малък. Самите средства за издръжката на отбора обаче няма да са по-малки. Целта си е оставане".

"Имаме млади и качествени футболисти, които тепърва ще показват потенциал. Дай боже с добри игри да има интерес към тях. Това е бизнесът. Отбори като нас трябва да се стремят към това. Дано и излизат в чужбина".

На въпрос дали ЦСКА има шанс да стане шампион, Занев заяви: "С изключение на нашия мач - желая им успех и да станат шампиони".