Проблемите са ежедневие в Пирин. Клубът се бори за финансово оцеляване, а отборът за такова в елита. Украинският треньор Олександър Бабич също трябва да се справя с доста трудности по състава. За гостуването на Арда той ще трябва да прави принудителни рокади в халфовата линия.

Причина за тях са наказанията на Христо Попадийн и Венцислав Бенгюзов. Добрата новина е, че той ще може да разчита на плеймейкъра Аймен Суда, който се завръща след изтърпяна санкция. Арно игра силно при победата с 2:1 като Ботев Враца, която бе изключително важна, защото бе срещу пряк конкурент. Затова и се очаква да бъде титуляр.

Арда - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Арда - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)

Срещата на "Арена Арда" в Кърджали стартира в 15:00 часа

През миналата седмица Пирин привлече централния защитник Виталис Ягодинскис. Той вече дебютира срещу Хебър (1:2) в четвъртфинала, когато замени Николай Бодуров. Сега двамата може да са със сменени роли и латвиецът да стартира.

Надеждите на Пирин за голове са свързани с Юго Комано. Французинът започна силно пролетта. И показа, че си партнира добре с новото попълнение Полонский - украинецът отново ще бъде в единайсеторката, информира "Тема спорт".