Старши треньорът на Пирин Благоевград Олександър Бабич похвали своите футболисти, въпреки загубата с 0:2 от Лудогорец в мач от 28-ия кръг на efbet Лига.

"Ако погледнем финалния резултат, емоциите са негативни. Изправихме се срещу шампиона, който игра квалификации за Шампионската лига и неслучайно те са на първо място в класирането в България. След мача казах на момчетата, че съм доволен от това, което видях като поведение.

Лудогорец победи Пирин с 2:0 в мач от 28-ия кръг на efbet лига

Пирин се опъна на Лудогорец, но загуби в Благоевград

По този начин "орлите" продължават да са лидери в шампионата с 66 точки

Понякога нещата се случват така, че не можеш да спечелиш, но правиш стъпка в правилната посока. Така бе и днес, защото планът ни за мача бе добър.

Имахме 3-4 ситуации да отбележим и трябваше да ги използваме по-добре. Когато анализираме играта, ще видим какво не сме направили, но мисля, че трябваше да реализираме поне един гол. Важното е, че днес футболистите показаха пирински дух", заяви той минути след края на мача на "Христо Ботев" в Благоевград.

"Искам същото поведение като днешния мач. Трябва да играем организирано с и без топка. Направихме добър двубой днес, но трябва да се възползваме от шансовете си в следващия мач. Нямаме много време и трябва да се възстановим. Продължаваме да играем в Шампионската лига (б.р. визира тежките мачове на своя отбор)", каза още Бабич.