10 дни делят зрителите от старта на най-грандиозното спортно събитие на планетата, Олимпийските игри в Париж.

От 26 юли до 11 август по БНТ 1 и БНТ 3 ще се излъчат 250 часа спорт, с фокус върху българското представяне, заедно с финалите в най-популярните олимпийски спортове.

"Както с УЕФА Евро 2024 се представихме добре, така се надяваме и сега да продължим тази линия и с Олимпийските игри - бъдете сигурни в това. Очакват ни много качествен спорт и българско участие, отразено и поднесено по най-добрия начин", сподели Ивайло Ангелов, директор на дирекция "Спорт" в БНТ.

Една от изненадите за Олимпиадата е голямата звезда в леката атлетика, Ивет Лалова. Тя ще бъде специален репортер в Париж и анализатор на състезанията по лека атлетика, заедно с Евгени Николов.

"Обратното броене започна, вълнението вече се усеща. Нямам търпение да бъда в новата си роля и да видя какво е от другата страна", коментира най-добрата българска спринтьорка.

"Много са спортовете, които трябва да съчетаем. За щастие имаме два канала, по които можем да излъчваме спорт - БНТ 1 и БНТ 3, така че зрителите ще могат да видят всичко най-важно и най-добро от Олимпийските игри", заяви Николов.

Надал: Алкарас е възможно най-добрият ми партньор за двойките на Париж 2024

Надал: Алкарас е възможно най-добрият ми партньор за двойките на Париж 2024

"Ние сме напълно различни поколения и трябва да се възползваме от това"