Семейството на футболиста на Ливърпул Луис Диас е поискало от похитителите, държащи бащата на играча като заложник, да им изпрати доказателство, че Луис Муниел е жив. Причината за това е, че тревогите в семейството се увеличават, тъй като т.нар. "Национална освободителна армия" продължава да не спазва даденото обещание, че всеки момент ще освободи заложника. Това трябваше да се случи още в края на миналата седмица, но след това от групировката обвиниха правителството, че възпрепятства освобождаването на Луис Муниел заради голямото военно и полицейско присъствие на границата на Колумбия с Венецуела. Вчера излезе информация, че колумбийските власти са наредили изтегляне на военните части, с което са изпълнили исканията на похитителите. Въпреки това бащата на Луис Диас все още не е освободен.

"Това, което бихме искали, е да имаме това доказателство - да видим и да разберем каква е ситуацията с нашия брат, роднина, баща и син. Защото баща ни е тук и иска да види сина си", каза братът на Луис Муниел - Габи.

 Братовчедът на футболиста на Ливърпул, Луис Алфонсо Диас, заяви пред RNC: "Помолихме "Националната освободителна армия" да ни изпрати доказателство за това какво е състоянието на Луис Муниел в момента, за да можем да бъдем спокойни".

Луис Диас получи съобщение от похитителите на баща му

Луис Диас получи съобщение от похитителите на баща му

Ето какво искат те