Групировката Армия за национално освобождение на Колумбия е готова да освободи бащата на звездата на Ливърпул Луис Диас - Луис Мануел Диас.

Бащата на Луис Диас бе похитен от групировката заедно с майката на играча на 28 октомври на бензиностанция в родния град на семейството.

Майката на футболиста бе освободена скоро след това, но бащата на Диас остана в плен на похитителите.

За да го освободят, те искат гаранции от властите в Колумбия за сигурността на членовете на организацията.

Ето какво гласи обръщението на движението, подписано от командира му Хосе Мануел Мартинес Кирос:

"На 2 ноември информирахме властите за решението ни да освободим г-н Диас. Още тогава задвижихме процеса, за да може това да се случи възможно най-скоро. Опитваме се да избегнем инциденти с правителствените сили. Като част от издирвателната операция обаче районът все още е милитаризиран, летят дронове, разполагат се войскови части и се предлагат награди за информация. Тази ситуация не ни позволява да реализираме бързо и безопасно нашия план по освобождаването, както и г-н Диас да не бъде поставен под риск. Ако правителствените части продължат със своята операция в района, това ще доведе до забавянето на освобождаването и ще увеличи риска. Разбираме мъката на семейството. На тях им казваме, че ще спазим обещанието си да освободим г-н Диас, но чак когато получим гаранции за нашата сигурност".

Похитителите ще освободят бащата на Луис Диас

Похитителите ще освободят бащата на Луис Диас

в съвсем близко бъдеще