Психоложката Лилия Стефанова, която има опит с работата си в Локомотив (Пловдив) и националния отбор по футбол за мъжe, анализира пред "Меридиан Мач" как карантината заради коронавируса влияе на футболистите по цял свят.

"Ситуацията в момента се отразява лошо на футболистите, тъй като това са едни доста активни хора. Затворени в домовете си не се чувстват добро. Не само за спортистите, но и за всеки човек моментът е едно голямо изпитание. Действа пагубно на психиката".

"Дано тази ситуация не продължи дълго. В практиката си сме тълкували хората, които се затварят по домовете си, като хора със социални и психически проблеми", каза още Стефанова.

"Всеки трябва да има някаква активност още със ставането си. Да има план за деня. Да не се потапя в апатия. Това са първите симптоми на депресия. Когато спре да прави нещата, които е правил и не получава вече никакво удоволствие от външния свят. Моето предложение, чисто професионално, не само за спортистите, а и за обикновените хора е да си правят дневен план, в който да знаят, че трябва да изпълнят всички точки, които са си наумили за конкретния ден. Иначе рискуваме да нарушим дълготрайно психичното си функциониране", обяви психоложката.

Психоложката на Локомотив (Пд) вече ще помага и на първия отбор

Психоложката на Локомотив (Пд) вече ще помага и на първия отбор

Димитрова е с богат и дългогодишен опит в областта