За втора поредна година професионалната спортна зала "Арена Асарел" в Панагюрище ще събере на свой терен 150 малки футболисти в Международния детски футболен турнир "Проф. Д-р Л. Цоцорков". Тазгодишното издание на турнира ще се проведе на 29 и 30 ноември 2019 г., като ще противопостави 10 детски отбора на изявени футболни академии и школи от България и от Балканските страни.

Вторият футболен турнир "Проф. Д-р Л.Цоцорков" е за футболни отбори на деца от набор 2009 и 2010, като организаторите продължават основната си линия за подкрепа на спорта при най-малките. В рамките на събитието традиционно ще бъде организиран и приятелски "мач на звездите", който ще противопостави футболни ветерани от предишното футболно поколение от България срещу Европейски сборен тим.

"Целта на детския футболен турнир е да амбицира все повече деца да спортуват и да играят футбол, както професионално, така и за забавление", коментира Георги Славчев, бивш футболист на Левски и организатор по спортната част на турнира.

"Международният турнир Проф. Д-р Л. Цоцорков и тази година, и в миналогодишното издание, показа, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират големи спортни проекти, да се привличат международни спортни събития и професионални отбори за спортна подготовка", допълни Михаил Атананов, управител на "Тракийски хотелиери", организатор на турнира.

В първия ден от турнира (29 ноември) ще се играят мачовете в групите в 2 полувремена по 20 минути, като входът за първия ден е безплатен, а за втория ден (30 ноември), когато ще се играят полуфинали, финалите и "мача на звездите" билети се продават на символична стойност от 5 лв. за възрастни. Входът за всички деца и младежи до 18 години е безплатен.

Посвещават международен турнир в Панагюрище на покойния Лъчезар Цоцорков

Посвещават международен турнир в Панагюрище на покойния Лъчезар Цоцорков

Елитът в европейския и световен тенис на маса пристига в България