189 участници са заявили участие за поредното издание на международния турнир по тенис на маса Bulgaria Open, което ще се проведе между 15-20 август в зала "Арена Асарел", Панагюрище.

Наградният фонд е в размер на забележителните $130 000, като именно той привлече състезатели от 29 страни от 4 контитента, сред които и 27 българи.

Победителите при мъже и жени сингъл ще вземат по $16 000, а при двойките - по $5 000. Миналата година при мъжете титлата грабна Томас Конечни от Чехия, когото отново ще видим в България, а при жените шампион стана Юка Ишигаки.

 

Сред участниците този път са четвъртият в световната ранглиста Дмитрий Овчаров; Сакура Мори - шампион при жените в Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open; Аруна Куадри (Нигерия), четвъртфиналист от Летните олимпийски игри 2016 в Рио де Жанейро, отличен като Star Player of the Year за 2014 г. от Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

Иван Александров: Asarel Bulgaria Open поставя страната ни на картата на световния тенис на маса

Иван Александров: Asarel Bulgaria Open поставя страната ни на картата на световния тенис на маса

"Мащабите на надпреварата са грандиозни"

България ще бъде представена и от Топ 3 на националната ни ранглиста при мъжете - Теодор Александров, Кирил Попов и Денислав Коджабашев, и най-успешната ни състезателка тази година, която оглавява и националната ранглиста при жените - Елица Замфирова.

Организаторите на надпреварата обявиха, че ще поискат разрешение от ITTF българското открито първенство да носи името на вече покойния благодетел на турнира проф. д-р Лъчезар Цоцорков.