Дейвид Рени е бил осъден и признат за виновен от властите във Великобритания по обвинение, че е измамил хиляди свои клиенти, твърдейки, че им продава футболни фланелки и артикули с автентични подписи на най-големите звезди в спорта.

Най-богатият футболист в света играе във... втория отбор на Лестър

Най-богатият футболист в света играе във... втория отбор на Лестър

Племенник на султан се подвизава с екипа на "лисиците"

Оказа се, че 46-годишният си е заработил над един милиона паунда за период от 9 години. През това време той е успял да продаде 4500 предмета, като най-скъпият артикул бил продаден за 700 паунда. 

За да бъде доказана виновността му, Уейн Рууни е станал част от процеса, за да докаже, че не неговият подпис седи на дадена фланелка, шапка, шал и т.н. 

Рени всъщност просто е купувал голямо количество реплики на тениските и сам е поставял с маркер фалшивите подписи. Търговските инспектори са направили тестова покупка на фланелка на Манчестър Юнайтед, разписана от Рууни за 150 паунда, след като получили редица официални оплаквания от бизнеса на заподозрения. Оттам започва и 8-месечно разследване, което разкрива куп фалшификации. Една от жертвите е майка, която платила 300 паунда за подписана от Тиери Анри фланелка, за да достави малко радост на сина си след смъртта на неговия баща. Друга жена пък закупила срещу 280 паунда футболна топка, уж разписана от всички 23 играчи на Ливърпул.