Сватба за чудо и приказ вдигна бившата елитна тенисистка и настояща топбанкерка Елена Пампулова и дългогодишният си приятел Кристиян Бергоми. Ели, която е единствената българка с титла от WTA освен сестри Малееви, сключи брак в Швейцария, откъдето е съпругът, който също работи във финансовата сфера.


"Църковният брак сключихме на 9 юли в катедралата в Рива сан Витале, която е от времето на Римската империя и си намира на езерото Комо - разказа за Топспорт.бг щастливата булка. - Кумува ни германски граф, а на тържеството присъстваха над 120 човека. По мое настояване церемонията беше и с православен свещеник, освен католическия. Иначе подписахме миналия петък в Лугано. Много съм щастлива и от факта, че на тържеството присъства цялото ми семейство - майка ми Любка Радкова, баща ми Емилян Пампулов и сестра ми Ани".


В последния момент не успяла да пристигне за церемонията Пати Шнидер. Тя е добра приятелка на Елена, която вече ще носи фамилията Бергоми. Швейцарската тенисистка си уредила неочаквано билети за финала на Мондиал 2006. Състезателка, която в момента е от Топ 10, изпратила гигантска кошница цветя за сватбата. С присъщата й скромност новата госпожа Бергоми не пожела да разкрие името на колежката си.


На световното по футбол Пампулова стискала палци за втората си родина Германия. "Кристиян викаше за Швейцария, а след като отборът отпадна и той беше за немците, нищо, че е от италианската част на страната", поясни Елена.


В момента младото семейство е на меден месец. Те отплаваха с кораб от Генуа по маршрут Монта Карло - Валенсия - Малта - Тунис - Рим.

Екипът на Топспорт желае на младото семейство Бергоми здраве, късмет и много деца!