Макар че са настанени в един от най-добрите хотели в Истанбул - петзвездния "Грийн Парк Мертер", волейболните национали нямат всички удобства. Момчетата на Силвано Пранди са принудени да ядат прекалено мазна храна, несъобразена с диетата на спортистите, пише "7 дни спорт".

"Тази храна със сигурност не е добра за тях. Само мазни неща - кюфтета, гювеч, имаше и пикантни. Един волейболист не може да се храни с това. Затова момчетата наблягат на салатите. От вчера има и спагети, но и те са тежки", коментира докторът на националния отбор Динко Захариев.

Храната не е по вкуса и на останалите отбори. Италианците посягат само към плодовете, а волейболистът на европейския шампион ИТАС Диатек (Тренто) - Емануеле Бирарели,
изобщо не поглежда шведската маса.

Разбира се, "Грийн Парк Мертер" има и предимства. Стаите са луксозни, а леглата - достатъчно дълги за мъже над 2 метра. Не така обаче стои въпросът с транспорта до зала "Абди Ипекчи". Автобусите са малки и волейболистите едва влизат в тях.

"Пътуваме трудно, защото тези бусчета са много тесни. По двама души сядат на една седалка, кривим си краката, ужас е. Няма друг начин обаче", обясни бащата на звездата Матей Казийски - Илиян, който е и администратор на националния отбор.

В типичния си стил Казийски старши пренебрегва забраната за пушене на обществени места, без да се притеснява от глобата - 69 турски лири.

"Какви глоби? Сърбите си подпалиха стаите, та аз няма да пуша"пошегува се Казийски.