Английският футболен клуб "Ливърпул" може би е искрен в увереността си, че неговият запалянко Майкъл Шийлдс не е хвърлил паве от улична настилка по българския барман Мартин Георгиев през 2005 г. в курорта "Златни пясъци", пише днес английският вестник "Daily Mail".

В публикация по повод започналото в четвъртък преразглеждане на делото на Шийлдс вестникът припомня, че вследствие на удара тогава Георгиев получава черепна фрактура и мозъчни увреждания.

Младият запалянко бе признат за виновен от български съд и осъден на 15 години, намалени впоследствие на 10, които доизлежава в британски затвор.

"Налице е консенсус, че адвокатите на "Ливърпул" трябва да бъдат сигурни в невинността на Шийлдс, за да застанат зад молбата му да бъде пуснат на свобода", пише "Daily Mail" и добавя: "Наш дълг е обаче да признаем, че привърженик на "Ливърпул" е осакатил невинен минувач и че най-голямата жертва във всичко това е Мартин Георгиев".

В края на краткия си материал вестникът заключава, че може би футболният клуб трябва да направи жест към българина, равносилен на подкрепата, която оказва на осъдения Шийлдс.