Намиращият се в предварителен арест в затвор в Барселона Дани Алвеш е променил за пореден път своята версия за случилото се между него и 23-годишна жена в нощта на 30 срещу 31 декември 2022 г. в клуб в каталунската столица. Бразилският футболист е задържан по подозрение в изнасилване на въпросната дама.

Според най-новите показания Алвеш вече признава, че е имало полов контакт чрез проникване, съобщи журналистът Карлос Килес в предаването "Y Ahora Sonsoles" в ефира на "Антена 3". За това от първия ден твърди и жената, като разликата е, че според нея става дума за насилствен акт, а според играча - по взаимно съгласие.

В началото Алвеш твърдеше, че изобщо не познава тази жена. После той уточни, че се е бил запознал с нея, но нищо повече. Следващата му версия гласеше, че единствено я е бил опипвал, за да дойде и последното признание, че сексуален акт наистина е имало.

През цялото това време - около 40 дни, предполагаемата жертва никога не си е променяла показанията. По нейни думи Алвеш я е изнасилил във ВИП тоалетна в нощен клуб "Sutton".

Игралият на Мондиала в Катар състезател е заплашен от затвор между 4 и 12 години.

Пазят Дани Алвеш от изнасилване в затвора

Пазят Дани Алвеш от изнасилване в затвора

Радва се на протекция