Най-титулуваният футболист в света Дани Алвеш се радва на ВИП условия в затвора Brians в Барселона, където се намира от 23 януари.

Обвиненият в изнасилване бразилски национал е настанен в самостоятелна килия, разказва един от посетителите на мястото за лишени от свобода. Той застана пред камерата на Europa Press в Испания, но с гръб, защото по принцип няма право да изнася информация за случващото се зад решетките.

По думите му, Алвеш е отделен от останалите затворници, "защото е важна клечка, а и повечето надзиратели са фенове на Барселона, където той бе истинска звезда".

Футболистът се радва на сериозен ескорт при всяко напускане на килията, а целта е здравето и животът му да бъдат запазени в безопасност. Защото макар охранителите да са му фенове, сред постоянните обитатели на затвора има цял куп зложелатели.

Така например била получена информация, че на Алвеш се готви изнасилване. Точно така старите затворници наказват новодошлите, предлагайки им да опитат "от тяхното лекарство", разказва още очевидецът.

Затова всяка стъпка на футболиста се следи от четирима надзиратели. Алвеш се разхожда самостоятелно в двора и е отделен от останалите задържани.

Въпреки полаганите грижи обаче, психическото състояние на Дани Алвеш е сериозно разклатено. Това призна неговата съпруга Йоана Санс, която го посети за първи път, откакто бе задържан. Тя прекара 50 минути в затвора за среща, а с нея беше един от най-близките приятели на играча и негов личен готвач - Бруно.

Срещу Дани Алвеш има куп доказателства - показания на свидетели и записи на охранителни камери, които доказват версията на 23-годишната му жертва на изнасилване в нощен клуб в Барселона.

Тя пък категорично отказва извънсъдебно споразумение и продължава да настоява за ефективна присъда.

А според новите закони в Испания, срокът на евентуалното наказание е между 4 и 12 години зад решетките.