Арести след нападението над 14-годишно момче в автобус в София. В петък момчето беше съблечено голо до кръста, защото е с блуза на ЦСКА, а пътници и шофьор наблюдаваха безучастно. Четирима души са били задържани и отведени в Първо районно управление, предаде "Нова".

Днес следобед 14-годишното момче е било привикано в Първо районно управление. Били са му показани записите от камерите от автобус 404, където става инцидентът. Последвало е и разпознаване на четиримата задържани от страна на детето. След него те ще останат в ареста за 24 часа, след което ще им бъдат повдигнати обвинения.

След унижението в автобуса, 14-годишното момче дава точно описание на част от нападателите си.

Хулигани съблякоха момче с екип на ЦСКА в автобус

Хулигани съблякоха момче с екип на ЦСКА в автобус

Случката е станала по линия 404 между Подуене и Редута

"Бяха трима на по около 20 години, сравнително висок ръст, гологлави и с качулки", коментира пострадалото дете.

Въпреки преживяното, часове след нападението момчето излязло на тепиха на държавно първенство по самбо. Събрал се и се бори, като завоювал второ място. За учителите му, реакцията да не отвръща в автобуса, е била най-правилната.

"Чест му прави на детето, че е запазило самообладание , това са качества, които се градят в един истински спортист", казва Борис Борисов, директор на спортно училище "Ген. Владимир Стойчев".

"Ние на това учим нашите деца, въпреки че сме боен спорт, ние ги учим на възпитание и на въздържаност. Амбициран е още повече след тази случка да докаже, че ще стане голям шампион", коментира Ганчо Дойков, старши треньор по джудо и самбо.