Водещият унгарски епидемиолог Андраш Числек счита, че организаторите поемат огромен риск, като позволяват на 20 хиляди зрители да присъстват на финала за Суперкупата на Европа в четвъртък в Будапеща.

Цититан от "Ройтерс" Числек заявява, че моментът "не може да бъде по-лош", защото втората вълна на болестта се разраства в Европа в последните дни.

"Това би имало същия ужасен ефект, както през първите две до четири седмици (от пандемията) и последствията, които сега можем да очакваме, са също толкова ужасни. Помислете само за футболните мачове, които предизвикаха пролетното безумие в Италия", сподели разтревожено авторитетният епидемиолог.

"Правителството на Унгария се опитва да "поддържа страната", за да избегне икономическа катастрофа, докато го има вируса", заяви министър-председателят Виктор Орбан.

"Мерките за мача на Суперкупата ще бъдат толкова строги, че ще бъде по-безопасно да присъствате там, отколкото на почти всяко друго социално събиране," допълни шефът на кабинета на Орбан Гергели Гуляс.

Англичанин ще свири финала за Суперкупата на Европа

Англичанин ще свири финала за Суперкупата на Европа

Признание за Антъни Тейлър