Президентът на португалския гранд Бенфика Луиш Филипе Виейра разкри как пандемията е провалила плановете на клуба през тази година.

"Ще трябва да прибегнем до наеми на играчи, може би един или два. Наскоро заплатихме 75 милиона евро за облигация. Това, което беше предвидено за тази година, не можем да го постигнем. Но трябва да знаем как ще продължим да бъдем автономни. Никога не бихме продали играчи на загуба. Налага се да намери други източници на приходи. Идеалното решение е да няма повече прекъсвания на шампионата. В момента не можем да планираме нищо в рамките на месец. През януари получих оферта от 60 милиона евро за Карлос Винисиус и не го продадох. Цената му е 100 милиона евро. Ако не беше пандемията, това лято Бенфика щеше да продаде двама играчи за общо 200 милиона евро", сподели Вейра пред клубната телевизия.

Лисабонсите "орли" разполагат с няколко играчи, които са ценени в Европа. Това се отнася най-вече за голмайстора на тима Винисиус. Другите са португалските национали Рубен Диаш, Пици и Рафа Силва, както и испанецът Алекс Грималдо. Някои от талантите на клубната школа като Флорентино или Феро също биха се котирали добре.

Давид Луис преговаря за завръщане в Бенфика

Давид Луис преговаря за завръщане в Бенфика

От Арсенал не искат да продължават договора на бразилеца