Договорът на Кристиано Роналдо с Ал Насър не включва ангажимент за популяризиране на кандидатура на Саудитска Арабия за Световното първенство по футбол през 2030 година, заявиха от клуба.

Португалският нападател се присъедини към Ал Насър на 30 декември след скандалната си раздяла с Манчестър Юнайтед, подписвайки договор за две години и половина, като според информации контрактът е на стойност около 200 милиона евро на година и включва допълнителен бонус да бъде посланик на кандидатурата на Саудитска Арабия за Мондиал 2030.

Прокуденият от Ал Насър заради Роналдо: Убедих се, че Меси е по-добър от Кристиано

Прокуденият от Ал Насър заради Роналдо: Убедих се, че Меси е по-добър от Кристиано

Той бе низвергнат, за да може да бъде картотекиран португалецът

"ФК Ал Насър би искал да изясни, че договорът на Кристиано Роналдо с Ал Насър не включва ангажименти към никакви кандидатури за Световно първенство. Неговият основен фокус е върху Ал Насър и да работи със своите съотборници, за да помогне на клуба да постигне успехи", се казва в изявление на клуба, цитирано от ДПА.

Роналдо все още не е дебютирал за Ал Насър, след като пропусна петъчния сблъсък с Ал Тай заради наказанието от два мача, наложено от Английската футболна асоциация.