ФИФА отлага плащане на сумата от 15 милиона долара към Руския футболен съюз (РФС) за домакинството на Световното първенство по футбол през 2018 година. Това съобщи за ТАСС заместник-генералният секретар и директор развитие Максим Митрофанов.

Според програмата РФС трябва да получи 100 милиона долара от ФИФА.

Световната купа на ФИФА ще обиколи 54 държави

Световната купа на ФИФА ще обиколи 54 държави

Статуетката на Златната Нике тръгна от Доха

"Фондът FIFA Legacy Foundation отдава почит на страната за домакинството на Световното първенство за трети път. В момента 45 процента от 100 милиона долара са преведени на РФС, има определени цели и процедури за харчене на парите от фонда, които трябва да бъдат съгласувани с ФИФА. Това са включително проекти на междурегионални младежки футболни лиги и проект "Футбол в училище", които се финансират от FIFA Legacy", каза Митрофанов.

"В момента не сме получили още 55 милиона. Има срокове за плащането им и според него ФИФА ни дължат 15 милиона долара. Но, както каза днес представител на ФИФА, организацията не се отказва от плановете си, ние ще координираме нещата допълнително и ще продължим да следим този въпрос", добави Митрофанов.

През 2018 година Русия беше домакин на Световното първенство по футбол за първи път в историята. Руският национален отбор успя да стигне до четвъртфиналите, където загуби от Хърватия след дузпи. Франция спечели световната титла, след като на финала победи Хърватия с 4:2.