Реймон Доменек публикува своите мемоари от кошмарния Мондиал, който преживя с националния отбор на Франция в ЮАР през 2010 година като треньор.

На 21 ноември излизат неговите спомени озаглавени „Съвсем сам". Книгата се очаква с огромен интерес от футболната общественост. Хората ще разберат още подробности за поведението на футболистите по време на този, катастрофален за Франция, Мондиал и напрегнатите отношения между играчи и треньор.

Още преди мача с Уругвай, завършил 0:0 Доменек усеща, че напрежението витае във въздуха. Треньорът имал желание вместо да говори на футболистите за предстоящия мач, да им каже „начукайте си го.Писна ми от липсата на какъвто и да е колектив. Исках да ги пратя по дяволите".

Преди мача с Мексико, загубен с 0:1, се разиграва фамозната кавга в която Никола Анелка директно и пред  всички напсува своя треньор.

Доменек си спомня: "Исках да потъна в земята от срам вместо тези футболисти. Изпитах невероятно унижение заради тях. След мача с Мексико всичко се преобърна още повече. Започнаха стачки. Не искаха да правят масажи. Бях безпомощен да се занимавам с тази банда дебили".