Българският национален отбор по минифутбол влезе в историята на родния футбол, след като стигна до финала на Световното първенство, проведено в Кейп Таун, Южна Африка.

Ето и подробностите:

"Българският народ има повод за гордост. Националите по минифутбол станаха втори в света и постигнаха най-високото класиране в историята на българския футбол, За пореден път нацията е обединена от спортните ни постижения. През последните дни мини футболът ни накара да си припомним позабравените чувства на гордост и патриотизъм.

Този аматьорски спорт, любим на милиони хора по света, обедини нацията и ни върна към "лудото" американско лято от 1994 г. България изигра седем мача на световното първенство в Кейп Таун Южна Африка. В груповата фаза лъвовете срещнаха съответно Оман 2:3, Ирландия 4:1 и Нигерия 2:0. На 1/8 финала победихме Германия след изпълнения на дузпи - 0:0 в редовното време. На 1/4 финала България изигра най -лудия си мач, след като обърна Колумбия с три гола в последните четири минути за крайното 3:2. Отново след изпълнения на дузпи "трикольорите" отстраниха Израел на полуфинала - 1:1 в редовното време. Във финалния двубой Аржентина победи националите ни с 2:1.

Със златни букви в историята на българския футбол ще останат имената на играчите Тодор Малинов, Васил Гуджев, Спас Милушев, Христо Чалъков, Йордан Милиев, Николай Петров, Николай Павлов, и  Пламен Божидаров - главен мениджър на тима. Поклон пред тези момчета с лъвски сърца, ще продължаваме да работим всеотдайно и упорито, за да се прославя името на родината ни", гласи официалният текст след историческия успех.

Националите по футзал удариха Гибралтар

Националите по футзал удариха Гибралтар

Нашите бият с 3:1 в "Скаптопара"