Бившият национал Благой Георгиев даде интервю за Metaratings.ru. Довелият Джо Диксън за кандидат-купувач на Левски, не скри тъгата си по Русия и обяви, че не е искал да си тръгва от страната. 

- Сега руските клубове могат да покажат нивото си само у дома. Какво мислите за премахването на всички спортове в Русия от международните турнири?

- Това са истински глупости. Каква е вината на играчите и другите спортисти? Искам да задам този въпрос на всички, които вземат важни решения. Защо тези глупави неща?

- Смятате ли, че българските футболисти са готови да дойдат в Русия и без еврокупи?

- Защо не? Самото първенство всяка година става все по-добро. Освен това не мога да си представя, че руският футбол ще бъде изолиран завинаги. Максимум година-две не е нормално да се занимаваш повече с тези глупости. Трябва да го завършим възможно най-скоро.

Благой Георгиев отново е женен мъж

Благой Георгиев отново е женен мъж

Сватбата се проведе във Велинград

- Променя ли се отношението към Русия в Европа?

- Да, променя се много към по-лошо. Опитвам се да убедя всеки човек, с когото говоря, че руският народ не е виновен за нищо. Руският народ не може да се счита за лош. Живял съм в Русия, познавам манталитета на хората, познавам традициите. Винаги ще бъда за Русия.

Как приятелите ви реагират на вашите мисли?

- Никой не отвръща. Всички знаят, че винаги казвам истината. Бях тук, знам за цялата ситуация, която се случва във вашата страна. Знам какво се случва сега, аз съм за руския народ.

- Сега има много истории за това как в много европейски страни всичко поскъпва след налагането на санкции срещу Русия. Усещате ли го в България?

- Разбира се, ние също сме много сериозни. Всички стоки и продукти станаха скъпи. Нещата са по-лоши не само в Русия, но и за всички по света. Бензинът поскъпна много, както всичко останало. Искам всички да се успокоят възможно най-скоро.

- Липсва ли ви Русия?

- Да много. Играх тук дълги години, дори не исках да си тръгвам от тук. Русия завинаги ще бъде в сърцето ми!