Адвокатите на Дани Алвеш подадоха нова жалба с молба към съдa да освободи бразилския футболист под гаранция, докато продължава разследването срещу него по обвинение в сексуално насилие, съобщава "Ройтерс".

Екипът на защитата на играча представи доклад от 200 страници и видеоклипове от охранителни камери, които според тях дискредитират показанията на предполагаемата жертва и други свидетели.

Дани Алвеш предизвика скандал в затвора

Дани Алвеш предизвика скандал в затвора

Върти бизнес зад решетките

Адвокатите също потвърдиха, че Алвеш ще приеме всички наложени от съда мерки, като например предаване на паспортите му и носене на проследяващо устройство, ако бъде освободен под гаранция.

Преди това съдът отхвърли искането за освобождаване под гаранция, тъй като има риск той да избяга. Съдията нареди той да бъде задържат без право на гаранция, след като анализира първоначалното разследване от властите и изслуша показанията на Алвеш, предполагаемата жертва и други свидетели. Дата за делото все още не е насрочено.

Дани Алвеш изпрати емоционално писмо от затвора на бившата си съпруга

Дани Алвеш изпрати емоционално писмо от затвора на бившата си съпруга

"Събитията, за които съм обвинен, са ми неизвестни"

Бразилецът е в затвора от 20 януари, след като беше обвинен в сексуално насилие над жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември миналата година. Той даде показания в съда в понеделник и каза на съдията, че е правил секс по взаимно съгласие с предполагаемата жертва.

Преди това 39-годишният футболист заяви пред съдията, че не е правил секс с жената. След това той призна, че първоначално е излъгал за сексуалната среща, защото се е опитвал да спаси брака си.

Според испанското законодателство, ако футболистът бъде признат за виновен, може да получи различни присъди. В случай на изнасилване максималната присъда е 15 години затвор.

39-годишният Дани Алвеш е спечелил 42 титли в кариерата си, включително и три титли в Шампионската лига с Барселона и два пъти Копа Америка с Бразилия. Той изигра третото си Световно първенство в края на миналата година в Катар.

Дани Алвеш обяви гладна стачка в затвора, не е ял нищо от 3 дни и отказва да излезе от килията си

Дани Алвеш обяви гладна стачка в затвора, не е ял нищо от 3 дни и отказва да излезе от килията си

Бразилските медии пишат, че Алвеш е в тежко здравословно състояние