Правителството на България е отпуснало 9,5 милиона лева за олимпийска подготовка. Това обяви министър председателят Сергей Станишев.

"9,5 милиона лева тази година са отделени за спорта. Амбицията и на правителството, и на ДАМС е да започне строителството на мултифункционална зала в София, от която има крещяща нужда от години. Тя е необходима, защото столичани се нуждаят от това и защото така България ще бъде още по-привлекателна за място за домакинства на състезания. България тази година е домакин на 9 световни и 8 вропейски първенства и ние сме отделили нужните средства, за да бъде България добре поставена на световната спортна карта. Доволен съм, че с промените в закона за спорта откриваме механизма за уреждане на много проблеми свързани със спортната база и инфраструктура. Те

10 години са били отлагани, не решавани, а има много остри проблеми и е необходимо да се инвестира в тази инфраструктура", добави министър председателят.

Станишев се включи в честването на Деня на българския спорт, който е днес.
Министър председателят на републиката и шефът на ДАМС - Весела Лечева, засадиха първото от общо 13 иглолистни дръвчета в Олимпийския парк в Националната спортна академия „Васил Левски".

„Всички трябва да се гордеем със спорта ни, който има организирано движение от 1894 година. Винаги трябва да го почитаме", добави Станишев.