Сейнт Луис Блус спечели втория финален плейоф в НХЛ и изравни серията срещу Бостън Брюинс на 1-1 победи. Карл Гунарсон отбеляза победния гол за 3-2 в четвъртата на минута на продължението, след като редовното време завърши наравно.

Бостън Брюинс обърна Сейнт Луис Блус и поведе във финалната серия

Бостън Брюинс обърна Сейнт Луис Блус и поведе във финалната серия

Домакините се върнаха в мача във втората третина

Домакините от Бостън започнаха двубоя прекрасно. Чарли Койл откри след 4:44 минути игра при числено превъзходство. Блус изравниха в десетата минута чрез Роберто Бортуцо, но само 40 секунди по-късно Йоаким Нордстрьом възстанови преднината на Брюинс.

Оказалият се стратегически гол за 2-2 беше отбелязан от Владимир Тарасенко след 14:55 минути. Това даде възможност на гостите да бранят резултата повече от 45 минути и да вкарат срещата в продължение. Те неутрализираха нападателната тройка на Бостън, състояща се от Патрис Бержерон, Дейвид Пастарнак и Брад Маршан, които отправиха едва седем удара.

Снимка 426212

Източник: GettyImages

"Пропусната възможност от наша страна. Сейнт Луис след първото поражение днес бяха решили да играят много агресивно и под напрежение, но пък се затваряха добре и това не ни даде и много пространства. Като краен резултат не успяхме да капитализираме победата от първата среща и връщаме всичко в начално положение, сподели старши-треньорът на Бостън Брус Касиди.

Сега серията се премества в щата Мисури, където ще се играят следващите два мача. Първият от тях е в нощта на събота срещу неделя с начало 3:00 часа.