Юношата на Нефтохимик и бивш футболист на клуба Светослав Козаров се нуждае от спешно вливане на кръвна плазма, съобщи треньорът от школата на "зелените" Георги Терзиев.

Той е кръвна група 0+, и се нуждае от кръвна плазма от преболедувал Covid 19, без значение от кръвната му група като трябва да са минали не по-малко от 28 дни след положителния PCR тест на донора.

Кръвната плазма се събира в Националния център по кръводаряване в София и след това се транспортира до Бургас.

"Светльо се намира в болница и е в тежко състояние! Надяваме се, че ще има хора, които да се отзоват без значение в коя кръвна група са. Всеки, който иска да помогне, може да отиде в Центъра по кръводаряване, да му бъде направено изследване дали може да даде плазма и ако може, нека да напише на заявлението "За Светльо".

"Искам да благодаря на трима бургаски футболисти, които вече се отзоваха - Милен Гамаков, Петър Патев и Венелин Филипов, и тримата играчи на Славия", каза още Георги Терзиев.

За повече информация или желание за донорство може да се обърнете към треньора от ДЮШ на Нефтохимик, Георги Терзиев на телефон +359 89 688 4451. Клубът и близките благодарят предварително на всички отзовали се!

Последната победа на Нефтохимик беше специална по няколко причини

Последната победа на Нефтохимик беше специална по няколко причини

"Не на последно място, страхотен дебют на 17-годишния дебютант вратар Петър Рахнев"