Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски смята, че тимът му на два пъти е изпуснал победата срещу Левски. "Червените" загубиха от "сините" с 92:95 след продължение в среща от шестия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

"Като се абстрахираме от това, че загубихме и естествено не съм доволен, мачът беше прекрасен. От всичко това лошото е, че ние сме губещите, но в баскетбола равен няма. Истината е, че ние си загубихме мача два пъти - единият в редовното време, когато бяхме в печеливша позиция и после в продължението. С малко повече разум щяхме да спечелим мача. Надделя техният опит", коментира Барчовски.

Той взе отношение и по отсъжданията на реферите в последните секунди, когато той получи второ техническо нарушение и съответно дисквалификация. "А тези ситуации накрая мога и тях да коментирам. Ще ви кажа от кое недоволствам. При фаул срещу техния център от пейката на Левски искат видеоповторение, за което имат право, а съдиите твърдят, че са щели да го поискат.

И вече, когато отсъдиха неспортсменски фаул, ситуацията е загубена. При следващата ситуация, когато правя знак за видеоповторение, той ми дава техническо при същото нещо. Защо е това техническо? Нека съдията обясни. Но не тези ситуации решиха мача, а нашата опитност, грешки и недоработка", каза Росен Барчовски.

"Тези неща ще се оправят, смятам, че ние имаме по-добрия състав. Наложи се новият гард да играе почти цял мач след две тренировки и половина.

Категорично се видя, че имаше прегаряне при Андрей Иванов и Алекс Симеонов. Венци Петков се контузи отново и ни липсваше много. Болката беше сериозна при него. Не е лесна задача да се изгради нов отбор, но затова съм взет треньор, за да мога да го изградя този отбор колкото може по-бързо. До този момент горе-долу вървяхме добре, но смятам, че и днешният мач беше спечелен, а го загубихме", завърши Барчовски.

Левски надделя над ЦСКА в изключително драматично баскетболно дерби

Левски надделя над ЦСКА в изключително драматично баскетболно дерби

Сблъсъкът беше много оспорван