Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) проведе заседание вчера, на което взе решение да глоби Левски Лукойл с 5000 лева, а старши треньорът на Балкан Небойша Видич е посъветван "да се въздържа от публични изказвания по повод съдийството на срещите".

Кметът на Ботевград: Част от феновете на Левски Лукойл са платени, сред тях има ММА бойци

Кметът на Ботевград: Част от феновете на Левски Лукойл са платени, сред тях има ММА бойци

"Заплашваха ни още от самото начало, казаха, че ще ни пребият и убият отвън"

Ето всички решения:

1.Налага на БК Левски Лукойл глоба в размер на 5000 (пет хиляди) лева на основание чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред по време на среща по баскетбол от група (повече от две) лица, изразяващо се в непристойни прояви, които създават ненормална обстановка на терена и извън него в среща No 49 между отборите на БК Левски Лукойл и Балкан, проведена на 05.01.2019 г.

1.1 УКАЗВА на БК "Левски Лукойл", че при всяка домакинска среща следва да осигури охрана от униформени полицаи, стоящи в залата,

1.2 УКАЗВА на Небойша Видич, старши-треньор на БК Балкан, да се въздържа от публични изказвания по повод съдийството на срещите от НБЛ.

2. Налага на БК Спартак Плевен глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40, т. 4 от ДАП на НБЛ за наличието на неизправни измервателни уреди в среща No 50 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черно море Тича, проведена на 05.01.2019 г.

3. Налага на БК Академик София глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40, т. 4 от ДАП на НБЛ за наличието на неизправни измервателни уреди в среща No 51 между отборите на БК Академик София и БК Берое, проведена на 05.01.2019 г.

4. Налага на Людмил Хаджисотиров, старши-треньор на отбора на БК Рилски спортист, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 35, т. 1 във връзка с т. 3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща No 52 между отборите на БК Рилски спортист и БК Академик Бултекс, проведена на 06.01.2019 г.

Левски взе дербито срещу Балкан след изоставане от 23 точки, пак грозни сцени между агитките на двата тима

Левски взе дербито срещу Балкан след изоставане от 23 точки, пак грозни сцени между агитките на двата тима

Двубоят бе временно прекъснат през третата четвърт