Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че част от феновете на Левски Лукойл са платени и умишлено търсят провокации. Градоначалникът даде съвместна пресконференция с ръководството на Балкан. Подоводът за брифинга бяха грозните сцепи по време на дербито от 13-ия кръг на НБЛ между "сините" и "зелените" в зала "Универсиада". 

Двубоят бе прекъснат за кратко по време на третата част, когато агитката на домакини потърси саморазправа с ботевградчани и се наложи намеса на жандармерията. 

"Очаквахме подобни действия от феновете на домакините, след като видяхме държанието им в началото. Има една група от двадесетина души, които са платени и всички знаят това много добре. Някои от тях са ММА бойци. Заплашваха ни още от самото начало. Казаха, че ще ни пребият и убият отвън.

Вината за грозните ексцесии е изцяло на домакините, като това трябва да се изкорени веднъж завинаги. Обръщаме се публично към г-н Валентин Златев и го питам защо позволяват да се случват подобни неща. Вкарват престъпници в залите, от което страдат най-много майки с деца. Моите даца тръгнаха да бягат и да излизат от залата плачейки.

Няма да допускаме подобни индивиди от агитката на Левски в нашата зала. Взели сме мерки и агресивно настроените и тези в нетрезво състояние няма да бъдат допуснати вътре", заяви Гавалюгов.

Балкан с извънредна пресконференция за грозните сцени в "Универсиада"

Балкан с извънредна пресконференция за грозните сцени в "Универсиада"

Брифингът е във вторник