Националният отбор на България по баскетбол научи съперниците си в квалификациите за Европейско първенство по баскетбол през 2025 година. Съперници на родните национали ще бъдат тимовете на Германия, Черна гора и Швеция.

Шампионатът ще се проведе в четири държави - Кипър, Финландия, Полша и Латвия между 27 август и 14 септември през 2025 година.

Общо 32 отбора бяха разделени в осем групи по четири по време на жребия в Мюнхен (Германия), който бе изтеглен днес. За първенството ще се класират първите три тима от всяка група, освен в групите, където има отбор-домакин, тъй като той се класира директно, а виза за шампионата ще вземат другите два най-добри състава.

БФ Баскетбол излезе с остра позиция, в която осъди действията на Тити Папазов

БФ Баскетбол излезе с остра позиция, в която осъди действията на Тити Папазов

От името на президента Георги Глушков, БФ Баскетбол категорично се разграничи и остро осъди действията на настоящия президент на БК Левски, които станаха публично достояние в подкаста "При Тото"

Същинският етап на квалификациите за Евробаскет 2025 за мъже ще се проведе в три етапа на 19-27 февруари 2024 година, 18-26 ноември 2024-а и 17-25 февруари 2025-а, като във всяка камапания  отборите ще изиграят по два двубоя.